News

The Welcoming Room – studio Antonio Citterio Patricia Viel zmienia projekt salonu na Tydzień Designu

czas trwania czytania: 3 minuty

The Welcoming Room – studio Antonio Citterio Patricia Viel zmienia projekt salonu na Tydzień Designu

Milano Design Week, The Welcoming Room, Projekt –  studio Antonio Citterio Patricia Viel, salon Marazzi, via Borgogna 2 Milano, Durini Design District, 4 – 10 września, od 09:30 do 19:30.

Kuchnia zawsze odgrywała emocjonalną rolę autentyczności, przytulnego pomieszczenia, miejsca spotkań, rodzinnego i pełnego głębokiego znaczenia relacyjnego. W poddawanym nieustannym innowacjom rozkładzie pomieszczeń preferowana jest teraz koncepcja Living Kitchen, czyli dynamicznej i otwartej strefy dziennej, w której dwa środowiska – kuchnia i salon – łączą się ze sobą i współistnieją, doskonale zintegrowane i stanowiące punkt centralny mieszkań. Właśnie ta koncepcja jest tematem nowej instalacji opracowanej przez pracownię Antonio Citterio Patricia Viel dla salonu Marazzi przy okazji mediolańskiego Tygodnia Designu.

Patricia Viel: „Środowisko domowe, przytulne i zachęcające do wspólnego spędzania czasu, w którym przestrzeń kuchni stanowi niemal jedność z salonem. Więź między tymi dwoma pomieszczeniami umacniana jest przez zastosowane materiały… dąb na kuchennym stole oraz gres, który nawiązuje do rzemiosła, zapewniają poczucie ciepła i ponadczasowej domowej atmosfery. Przestrzeń stworzona wyłącznie w oparciu o architekturę wnętrz, w której celebruje się nie kuchnię, ale gotowanie, nie salon, ale przebywanie razem”.

W przestrzeni tej dominuje owalna błyszcząca mozaika wykonana z kolekcji Mystone Travertino, w wersji Navona. Wokół niej niemal wszystkie powierzchnie pokryte są wyraźnie połyskującą kolekcją Crogiolo Rice, w odcieniu Natural i w formatach 5 x 15, 7,5 x 20 oraz 15 x 15 cm. Mystone Travertino Silver wybrano natomiast na kuchenny blat.


Marazzi Milano
Via Borgogna 2
Milano

4 – 10 września
od 09:30 do 19:30

Thanks to:
Signature Kitchen Suite
Amini Carpets
Gan Rugs
B&B Italia

Styling: simonasilenzistudio