Brown Experience

Taranto (TA), Włochy

marazzi brown experience 000.jpg
Brown Experience to nowy salon fryzjerski dla mężczyzn w Tarencie, zaprojektowany przez studio architektoniczne Gruppo Cactus. Płytki o wymiarach 20x20 cm z kolekcji D_Segni o efekcie cementu, wybrane w kolorach Midnight i Chalk oraz ułożone we wzór ukośnej szachownicy, nadają pomieszczeniu industrialny charakter vintage z lat 50. Ten industrialny styl został podkreślony również przez wybór materiałów i elementów wyposażenia, takich jak metalowe lampy ścienne na wysięgniku i lampy wiszące, okrągłe lustra zamocowane na skórzanych taśmach, siedzenia i fotele o zaokrąglonych kształtach, metalowe szafki, surowe drewno. Projekt uzupełnia kolekcja Hello White o efekt białej cegły w wymiarach 7,5x15 cm, która podejmuje motyw „płytek metra”, które w XX w. pokrywały ściany metra w dużych miastach.

Zapoznaj się z kolekcjami projektu