<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/4d686c7236cd.css" type="text/css" media="screen, projection">

Bistrot Lavazza

Torino (TO) Włochy

Nowa siedziba główna Lavazza wyrasta z popiołów dawnego obszaru przemysłowego Enel. Projekt o nazwie „Nuvola” (Chmura) rozciąga się na przestrzeni całego kompleksu bloków w Turynie i zajmuje powierzchnię ponad 30 000 m². Zaprojektowany przez Cino Zucchi Architetti z RGAstudio, obejmuje nie tylko nową siedzibę firmy z najnowocześniejszymi biurami, ale także muzeum korporacyjne, centrum kongresowe do organizacji konferencji, wydarzeń kulturalnych, muzycznych i artystycznych oraz bistro przeznaczone dla pracowników, otwarte również dla mieszkańców miasta. Wygląd wnętrza Bistrot Lavazza podkreślają płytki Block z gresu porcelanowego o efekcie cementu. Różne kolory – Mocha, White, Greige, Silver – wybrane w niestandardowym wymiarze 25x75 cm ułożone są naprzemiennie i tworzą interesujący efekt geometryczny. Materiały użyte w sali restauracyjnej – drewno, gres porcelanowy, tapeta – duże okna oraz delikatne i jasne kolory mebli tworzą rodzinną i domową atmosferę.

Projektanci

Prace

Kolekcje

Szukaj projektów