<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/4d686c7236cd.css" type="text/css" media="screen, projection">

Centrum Handlowe Baggiovara Center

Baggiovara (MO) Włochy

Nowo wybudowane centrum handlowe mieści supermarket i różne sklepy, które wychodzą na wewnętrzną, 2-poziomową galerię. Organizacja powierzchni sprzedażowych, które otwierają się na wewnętrzne pasaże, współgra ze zwartą kompozycją ściany zewnętrznej. Jej efekt dekoracyjny uzyskano dzięki zastosowaniu okładziny ceramicznej wykonanej metodą „firestream” Marazzi, o prostych geometrycznych kształtach z zastosowaniem silnych akcentów kolorystycznych. Wewnątrz, posadzka wyznacza i podkreśla wielowymiarowy układ galerii. Na pierwszym piętrze ułożono mozaikę o złożonym wzorze geometrycznym wykonaną z płytek z drobnoziarnistego gresu porcelanowego Marazzi, który daje bardzo elegancki efekt kolorystyczny. Marazzi Engineering dostarczyło materiały, którymi wyłożono wszystkie wewnętrzne i zewnętrzne ściany budynku oraz posadzki, łącznie z powierzchnią schodów i pomieszczeń usługowych. Wyjątkowej dbałości o szczegóły wymagał projekt wykonawczy okładziny ścian zewnętrznych i posadzki w galeriach wewnętrznych. Został zrealizowany w ścisłej współpracy z projektantami tak, aby realizacja odpowiadała złożonym wzorom na rysunkach projektowych. Po przygotowaniu schematu roboczego można było wykonać profile różnych elementów mozaiki, następnie kolorowe płytki zostały precyzyjnie docięte strumieniem wody o różnym kolorze.

Szukaj projektów