<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/ad95a10e22be.css" type="text/css" media="screen, projection">

Hotel Zallinger

Bolzano (BZ) Włochy

Rozbudowa schroniska Zallinger, wykonana przez studio noa* z Bolzano, pozwoliła odtworzyć, w nowoczesnej odsłonie, oryginalny układ małej wioski, przywracając tradycyjne formy górskich pastwisk południowego Tyrolu. Główną część schroniska, również odnowioną w duchu równowagi środowiskowej i odpowiedzialnej turystyki, liczącą pierwotnie 13 pokoi wykonanych z prefabrykowanych modułów drewnianych na zamówienie, aby lepiej wpasować je w kontekst projektu, powiększono o 24 pokoje. Studio noa* kolekcję z gresu porcelanowego Mystone Pietra di Vals firmy Marazzi wybrało do przestrzeni wspólnych najczęściej odwiedzanych przez gości, takich jak hol, restauracja i spa, znajdujących się w głównej części kompleksu, a także do łazienek płynnie połączonych z sypialnią. Niezwykle realistyczna interpretacja kolorów i żyłkowania powierzchni z rzadkiego kwarcytu: to kolekcja, która łączy w sobie efekt kamienia naturalnego z łatwością konserwacji i wysokimi parametrami technicznymi, odpornością na działanie czynników atmosferycznych oraz na zużycie – co nie jest bez znaczenia w surowym klimacie wysokogórskim.

Szukaj projektów